Nationale Duurzame Huizenroute: kijken hoe het kan

Foto: NDHR

Vroeg of laat komen we er allemaal een keer voor te staan omdat Utrecht alle huizen van het gas af wil hebben. Dé gelegenheid om voor duurzame energie te kiezen. Je kunt je alvast oriënteren komende zaterdag en volgende week zaterdag tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute. Drie huizen in Leidsche Rijn doen mee.

Iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam wonen, kan zich aansluiten bij het platform ‘Nationale Duurzame Huizenroute’. Je kunt de komende twee zaterdagen ideeën opdoen bij een groot deel van de huizen die zijn aangesloten bij dit platform, want dan gooien ze de deuren voor je open.

Drie woningen

Een van de woningen is een hoekwoning aan de Monnikenraklaan, die is losgekoppeld van het warmtenet. Het is een nul-op-de-meter woning met onder meer een warmtepomp en infrorood verwarming. De tweede woning ligt aan de Jules Stynestraat in Terwijde die goed geïsoleerd is en zonnepanelen en een warmtepomp heeft, en nog altijd op de stadsverwarming is aangesloten. Regenwater wordt er hergebruikt. De derde woning is een woning aan de rand van het Máximapark die nog niet zo heel lang geleden is opgeleverd. Uitgangspunt bij de bouw was een energiepositieve woning, die dus meer energie opwekt dan verbruikt.

Zaterdag of volgende week zaterdag kun je daar dus een kijkje nemen. De eigenaren vertellen je graag over hun duurzame huis. Kijk voor meer informatie op www.duurzamehuizenroute.nl.

 

 

Reacties