Gemeente start met weesfietsactie in Leidsche Rijn

Foto: wikimedia

Weesfietsen zijn fietsen die ergens blijven staan en niet meer worden opgehaald door de eigenaar. Omdat dergelijke fietsen vaak plekken in fietsenstallingen bezet houden, ruimt de gemeente Utrecht ze af ten toe op.

Vanaf vandaag zijn Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern aan de beurt. Fietsen bij de stations en winkelcentra krijgen een blauw label aan het stuur. Ook fietsen die er nog goed uitzien. Als je je fiets dus aantreft met een label, kun je dat label gewoon verwijderen. Vanaf 3 december worden fietsen waar dan nog steeds een label aan zit, verwijderd. Deze fietsen gaan naar het gemeentelijk fietsdepot, waar je als eigenaar je fiets – tegen betaling – kunt ophalen.
Wat fietswrakken betreft: die haalt de gemeente ook weg. Met of zonder label.

Reacties

article
17065
Gemeente start met weesfietsactie in Leidsche Rijn
Weesfietsen zijn fietsen die ergens blijven staan en niet meer worden opgehaald door de eigenaar.
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/10/29/gemeente-start-weesfietsactie-leidsche-rijn/
2018-10-29T10:52:52+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/10/29105222/fietsen2.jpg
Weesfietsen Leidsche rijn
Algemeen, Geen categorie, Gemeente