Leidsche Rijn heeft twee opties voor nieuwe zwembaden

Foto: pixabay

Utrecht heeft zwembaden te kort. In Leidsche Rijn is plek voor nieuw water.

Utrecht heeft te weinig zwembaden. Leidsche Rijners zijn aangewezen op zwembad Fletiomare, en kunnen uitwijken naar zwembad Safari in Maarssen of naar Den Hommel net aan de andere kant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Maar daar is het ook krap: veel sportclubs kunnen niet genoeg trainen, voor baantjeszwemmers is te weinig plek, net als voor zwemles.

Fletiomare

In Leidsche Rijn Centrum kan een zwembad samen gebouwd kan worden met een middelbare school en in Terwijde tegenover voetbalvereniging Desto aan de Componistenlaan is ook plek. Bij de bouw van zwembad Fletiomare op de rand van Vleuten De Meern in 2009 zeiden criticasters al dat het bad veel te klein was en niet past bij een groeiende Vinexwijk, waar je op je vingers kon natellen dat er een geboortegolf zou volgen. Zij hebben gelijk.

2035

Naast een onderzoek naar nieuwbouw is ook gekeken of bestaande zwembaden uitgebreid kunnen worden met extra bassins. Bij Fletiomare is dat qua ruimte niet mogelijk. Bij Den Hommel is die optie voor meer zwemwater en daaraan gekoppelde extra kleedruimtes er wel. Maar als dat gaat gebeuren is het 2035, want dan is Den Hommel pas aan de beurt.

Quickscan

Vóór de zomer van 2019 moet duidelijk zijn wat een quickscan van de gemeente oplevert. In het onderzoek van de gemeente wordt gekeken of en hoe de capaciteit van de huidige baden uitgebreid kan worden. Dat moet de roep om zwemwater op korte termijn zoveel mogelijk invullen.

(bron: AD)

Cookieinstellingen