Nieuw asfalt voor Stadsbaan: volgende week ’s avonds en ’s nachts dicht

Foto: bob de bouwer

Het asfalt van de Stadsbaan wordt opgeknapt. Dat betekent dat vanaf maandagavond 15 oktober deze weg vanaf 19.00 uur ’s avonds tot 5.00 uur ’s ochtends dicht is.

Het gaat om het stuk tussen de Hogeweidebaan en de afslag met de A2. De werkzaamheden duren naar verwachting 3 à 4 avonden/nachten en zijn 19 oktober klaar. Er komt nieuw asfalt omdat de rijweg op verschillende plaatsen slecht is en er komen nieuwe sensoren voor de verkeerslichten in het asfalt.

Twee lagen asfalt

De aannemer denkt daar dus drie à vier avonden voor nodig te hebben. Aan het begin van de avond, vanaf 19.00 uur, halen de wegwerkers steeds een deel van het oude asfalt weg (frezen), en tegen middernacht plaatsen ze twee lagen nieuw asfalt. ’s Nachts kan het asfalt drogen. De volgende dag is het wegdek voldoende uitgehard zodat er vanaf 05.00 uur weer overheen gereden kan worden. Het wegdek kan hierna weer 10-15 jaar mee.

Omleidingsborden

De planning is onder voorbehoud van het weer; met slecht weer kan het werk langer duren. De aannemer zorgt er in elk geval voor dat er tijdens de spits niet gewerkt wordt. Tijdens werkzaamheden moeten weggebruikers omrijden. Omleidingsborden wijzen de weg.

Cookieinstellingen