Leuk tijdschrift over de historie van ons gebied

Foto: historische vereniging

We vieren twintig jaar Leidsche Rijn, maar dit gebied was al eeuwen bewoond, dat vergeten we wel eens. Steeds waren hier andere bewoners, met eigen verhalen, gebruiken, bebouwing en transport.

Tijd dus om alle recente bewoners en geïnteresseerden de diverse verhalen te vertellen, vindt de lokale Historische vereniging Vleuten De Meern Haarzuilens & Leidsche Rijn. Geïnspireerd op een eerdere uitgave uit 2011 van de vereniging Oud Utrecht, heeft deze vereniging twaalf artikelen verzameld in een gratis glossy, die over meer dan 2000 jaar bewoning van dit gebied gaat. Deze reis door de tijd verhaalt over de bronstijd, de Romeinen en de Limes, bijzondere opgravingen, de waterwegen en straten, gemeentegrenzen en de bouw van Leidsche Rijn. In 56 pagina’s leer je heel veel over je woongebied en zie je een variëteit aan kleurrijke foto’s en afbeeldingen.

Gratis meenemen

Deze speciale uitgave is samengesteld in het kader van ’20 jaar Leidsche Rijn’ en wordt zondag 14 oktober voor het eerst gepresenteerd. Je kunt hem daarna gratis meenemen op tal van locaties, waaronder het wijkbureau Leidsche Rijn, Castellum Hoge Woerd en onze Broederschapshuisjes in Vleuten. Alle locaties staan op de website van de vereniging (www.histvervdmh). In een aantal wijken wordt de glossy huis-aan-huis verspreid.

Lid worden?

Overigens: lid worden van de historische vereniging kan altijd! Voor 22 euro per jaar ben je lid en ontvang je vier keer per jaar een boeiend tijdschrift en ondersteun je het werk van de vereniging.

(op de foto de brug in De Meern vóór 1960, toen de Castellumlaan nog niet was aangelegd)

'

Reacties

article
16701
Leuk tijdschrift over de historie van ons gebied
We vieren twintig jaar Leidsche Rijn, maar dit gebied was al eeuwen bewoond, dat vergeten
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/10/12/leuk-tijdschrift-historie-gebied/
2018-10-12T08:44:45+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/10/12084336/Meernbrug.jpg
Historische Vereniging Vleuten De Meern
Algemeen, Geen categorie