Daar was ze dan!

Foto: Clarita Rijnsent

Daar was ze dan: koningin Máxima in Leidsche Rijn. In een prachtige groene jurk van ontwerper Fabienne Delvigne stapte ze stipt om twee uur met haar hofdame uit een dikke Audi.

De rest van haar gevolg zat in de tweede auto. Zo’n 60 beveiligers waren in Leidsche Rijn Centrum op de been om alles en iedereen in de gaten te houden; sommige als zodanig herkenbaar, andere ‘vermomd’ in een joggingpak of als student.

Renske

De koningin kreeg een bosje bloemen aangeboden van de vijfjarige Renske, die van te voren héél nerveus was. Burgemeester Jan van Zanen sprak haar nog even moed in. Uiteindelijk ging het natuurlijk hartstikke goed, en de koningin maakte even een praatje met haar. Binnen kreeg Máxima een presentatie door Marieke Dubbelman over twintig jaar Leidsche Rijn. De stroom viel nog even uit – “Maar dat zijn wij in Leidsche Rijn gewend hoor!” – maar uiteindelijk verscheen toch Barry Atsma in beeld, die vertelde over ‘zijn’ Leidsche Rijn. De burgemeester vertelde waarom hij trots is op dit stadsdeel: “De mensen zijn er voor elkaar, helpen elkaar en hebben samen een nieuwe stad gecreëerd waar het heerlijk leven is.”

Stralend weer

Eenmaal buiten – gelukkig was het stralend weer – trad een Chinese dansgroep op en daarna sprak de koningin met enkele bewoners van bijzondere woonvormen. Vervolgens ging ze naar het Brusselplein, waar een podium op haar wachten. Maar voordat het zover was schudde ze eindeloos veel handen van mensen die achter de hekken stonden te wachten om haar te zien. Het was nog nooit zo druk in Leidsche Rijn Centrum! De koningin nam de tijd en dat was leuk.

Taart

Op het podium kreeg ze nog een muziekshow voorgeschoteld en daarna mocht ze een taart aansnijden. Die vervolgens gretig aftrek vond bij de schoolkinderen die voor haar hadden opgetreden. En toen was het afgelopen. In no time waren de dranghekken verdwenen en keerde de rust terug. Een leuke happening!

Reacties