‘Moeder van Leidsche Rijn’ komt naar Máximapark op burendag

Foto: J. de Boer

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Ook dit jaar zijn er in het kader van burendag ook weer allerlei activiteiten in het Máximapark. Want het park heeft heel veel buren!

In het kader van 20 jaar Leidsche Rijn start deze speciale burendag met een rondleiding voor Riek Bakker, die als stedenbouwkundige aan de wieg stond van Leidsche Rijn. Je kunt haar wel de moeder van de wijk noemen.
Verder ben je vanaf 9 uur welkom in de werkschuur aan de Allendorperweg 10A te Vleuten. Daarna kun je deelnemen aan verschillende onderhoudsklussen in en om de schuur, maar ook kun je in het Máximapark met hop aan de slag om de ‘bloemen’ die de hopplant voortbrengt van de strengen te plukken. Hier wordt jaarlijks het speciale Mockingbird biertje door Brouwerij Maximus van gebrouwen.

Vlinderhof

Om 11.00 uur en 14.00 uur zijn er presentaties over het Máximapark waar de ontstaansgeschiedenis van het grootste stadspark van Utrecht tot leven komt. En voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals schilderen en knutselen. Vanaf 13.00 uur beginnen ook de activiteiten in de Vlinderhof. Er worden plantjes en honing  verkocht en tot 16.00 kan men deelnemen aan rondleidingen.

Voor de ochtendactiviteiten in en om de Werkschuur graag even aanmelden zodat ze weten hoeveel buren er ongeveer langs willen komen op de koffie. Aanmelden kan via [email protected]

 

Cookieinstellingen