Zelf je appels plukken in de boomgaard

Foto: Haarse Gaard

Aanstaande zaterdag is het weer de Appelplukdag bij Plattelandswinkel De Haarse Gaard. Kinderen kunnen ook een ritje maken in de pluktrein.

Bovendien is zo’n appelplukdag leerzaam: je leert wat er moet gebeuren voordat je een lekkere appel of peer in huis hebt. En het is natuurlijk ook leuk, met een springkussen, een doolhof, zelf sap persen en beestjes aaien bij de buren. Voor het plukken krijg je natuurlijk wel plukinstructies. Je mag je buit nog wel afrekenen: euro per kilo.

Lekkernijen

De buren van Hoeve Wielrevelt zijn er ook; Natuurmonumenten maakt een blotevoetenpad, Gasterij Wielrevelt heeft een kleine proeverij met enkele lekkernijen en Paul & Marcel van ’t Ouwe Land laten hun schapen zien. De geitjes van Geertjes Hoeve mag je knuffelen. En de kalfjes van buurman boeren Hans en Peter zijn er ook!

Streekmarkt

Ook dit jaar staan ondernemers uit Haarzuilens en omstreken met hun producten op een kleine streekmarkt op het erf van De Haarse Gaard. Denk hierbij aan kunst van Cecile Reijnders, heerlijke producten, waaronder appeltaart van bakkerij Abrona, vers gemaakte pizza’s van pizzabakker Gerard van Hezik, ambachtelijk ijs van Anja van IJsboerderij Vernooij, et cetera.

Tip: kom op de fiets en neem zelf draagtassen/manden mee. De boomgaard kan (nog) nat zijn, neem daarom ook je laarzen mee.

Haarse Gaard, Thematerweg 8, Haarzuilens. Zaterdag 22 september van 10.00-16.00 uur.

'

Reacties

article
16312
Zelf je appels plukken in de boomgaard
Aanstaande zaterdag is het weer de Appelplukdag bij Plattelandswinkel De Haarse Gaard. Kinderen kunnen ook
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/09/20/zelf-appels-plukken-boomgaard-2/
2018-09-20T19:24:44+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/09/20192345/Pluktrein_Familie-Van-Rossum-1.jpg
plukdag haarse gaard
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws, Leuke ondernemers