Celstraffen geëist voor ramkraak ICI Paris Leidsche Rijn Centrum

Foto: MB

Op het filiaal van ICI Paris in Leidsche Rijn Centrum werd net na de opening twee keer een ramkraak gepleegd.

De verdachten van de tweede kraak hoorden vandaag de straffen die het Openbaar Ministerie eist. Amine L. (26) blijft voorlopig nog in de cel; medeverdachte Nassim M. (17) mag waarschijnlijk snel naar huis. Amine en Nassim werden na de ramkraak aangehouden bij de Waterlinieweg, waar ze zich nabij een gecrashte vluchtauto bevonden. Nassim was op dat moment gewond, Amine lag onder bosschages in de buurt.

Ongeloofwaardig

Tijdens de zitting verklaarde Amine dat hij toevallig in de buurt van de auto was. Hij ontkende betrokkenheid bij de ramkraak, maar had geen verklaring voor zijn aanwezigheid in de buurt. Dat gaat volgens hem ‘anderen niets aan.’ Het OM noemt die lezing van Amine ongeloofwaardig. Er is geen gezichtsherkenning, maar wel zou zijn jas zijn herkend op camerabeelden van ICI Paris. ,,Is dat voldoende als bewijs”, vroeg zijn advocaat Ronald van der Graaf zich hardop af. Hij pleitte voor vrijspraak, na ruim honderd dagen voorarrest.

Betonblokken

Het OM eiste 15 maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen Amine. Zijn minderjarige medeverdachte Nassim hoorde achter gesloten deuren voor zijn aandeel negen maanden cel eisen, waarvan vijf voorwaardelijk.De ramkraak waarvan het duo wordt verdacht, kon gepleegd worden ondanks het plaatsen van betonblokken voor de winkel direct na de eerste kraak. De eerste kraak op de gloednieuwe winkel werd direct op de dag van de opening gepleegd. De blokken die juist criminelen moesten tegenhouden na de eerste ramkraak, werden op 31 mei van dit jaar door de daders simpel aan de kant geschoven omdat ze nog niet vast stonden.

De uitspraak in de zaak tegen de twee Utrechters volgt over twee weken.

(Bron: AD, Marco Gerling)

Reacties

0