Cake Café Leidsche Rijn Centrum officieel geopend

Foto: Clarita Rijnsent

Ma Bella Cake Café in Leidsche Rijn Centrum was al een paar weken open, maar vierde vandaag de officiële opening, met taartjes, cakejes, sandwiches en meer van dat soort lekkernijen. Eigenaar Monique Trinh is vol goede moed, maar kritisch over de gang van zaken in het nieuwe centrum.

Vanochtend stond er nog een enorme kraanwagen voor de deur van haar winkel, precies op de dag van de officiële opening waar ze veel gasten voor had uitgenodigd. “Bleek dat enorme gevaarte ook nog storing te hebben, dus de chauffeur kon ‘m niet zomaar even verplaatsen. Uiteindelijk was ie toch nog op tijd een paar meter verderop gereden. Maar hij heeft hier drie weken pal voor mijn deur gestaan, omdat er aan de appartementen hierboven gewerkt werd. Ik kon mijn terras niet benutten. Het duurt allemaal erg lang voordat alles hier klaar is.”

Omzetderving

Monique heeft dezelfde kritische noten als andere ondernemers in Leidsche Rijn Centrum: de ondernemers moesten van verhuurder ASR in mei open gaan, maar de openbare ruimte in het centrum is verre van klaar. Nog steeds niet. “Daar hebben wij last van. Of het omzet scheelt weet ik niet, maar ik denk het wel. Als mensen pas naar het centrum komen als alles af is, moeten we toch een paar maanden overbruggen sinds de opening op 16 mei.”

Groenstrook

Ma Bella zit op de hoek Parijsboulevard – Luxemburgpromenade, en daar lopen veel mensen langs. “Maar als je hier verderop zit”, Monique wijst naar de Parijsboulevard, “dan heb je weinig traffic voor je deur. Dat is echt een probleem voor sommigen van ons.” Voor de deur op de Parijsboulevard wordt een groenstrook aangelegd. En dat duurt “al best lang”, vindt Monique. “Door het stof en de herrie zit je niet relaxed. Ik heb er zelf last van.” Waarom het zo lang duurt is de ondernemers een raadsel. Wel zijn ze het beu. Een aantal winkeliers heeft zich verenigd om een vuist te kunnen maken tegenover ASR. ASR geeft aan dat de buitenruimte eind september helemaal klaar is.

High tea

Intussen, bij Ma Bella Cakery, is het wel goed toeven met al die lekkernijen. En het is dé plek voor een high tea. Vinden wij dan. Aanradertje!

 

Reacties