Zonnig Leidsche Rijn Festival trekt veel bezoekers

Foto: A. Hummeling

Gisteren vond in Castellum Hoge Woerd het Leidsche Rijn Festival plaats. Het was een zonnig feest met veel kinderen die veel plezier hadden.

Het festival sloot aan bij de viering van twintig jaar Leidsche Rijn, en het was het 19e Leidsche Rijn Festival. Deze keer was de locatie het binnenterrein van het Castellum, het paviljoen en de tuin van Steede Hoge Woerd. De eerste bezoekers verzamelden zich al vroeg voor het buitenpodium voor ‘Papa Gaai ging fietsen’ van Jeroen Schipper. Veel kinderen kennen zijn liedjes van buiten, zoals Chocokrokodil en Swingen als een Kangoeroe. De echte fans wisten hem daarna nog te vinden voor een klein concert bij de Vuurplaats.

Ode aan perenijs

Op het buitenpodium bracht Jasper Smit zijn mooie kleinkunstliedjes, waarna ouders en kinderen zich massaal waagden aan gekke dansjes. Zijn ode aan perenijs viel erg in de smaak. Voor de voorstellingen met beperkte zitplaatsen was erg veel belangstelling. De gratis kaartjes voor VaarWel van Malou van Sluis en het Dreumesconcert raakten al snel vergeven. Gelukkig was er ook elders genoeg te beleven. In Imke’s Kinderlab waren fruitvliegjes, pollen en de veer van een mus te bestuderen onder een microscoop. Bij kunstenaarsduo LaCruz en Helweg raakten vele ouders en kinderen verzonken in het maken van een vreemde vogel van hout, lekker elkaar timmerend in het gras.

Rockband

En wie op dat moment de neiging had in het zonnetje in slaap te soezen, werd resoluut wakker geschud door de deelnemers van In Je Makie, het zomerkunstprogramma van Cultuur19. De meiden van 8+ speelden hun zelfgemaakte show met echte rockband onder leiding van de prettig gestoorde Sebastiaan Brussee. Ook de kostuums en scènes waren door de deelnemers gemaakt, met hulp van beeldend kunstenaar Chantal de Wolde en theatermaakster Marieke Braaksma. De warme, swingende muziek van Bijlmer Steelband Kids vormde een passende afsluiter van een zonovergoten editie van het Leidsche Rijn Festival.

Cookieinstellingen