Bedrijf aan Heldinnenlaan zet beelden van dief online

Foto: Harold Jansen

Het Utrechtse bedrijf WSB Finishing Equipment aan de Heldinnenlaan bij de Haarrijnseplas heeft beelden online gezet van een dief. De man liep op klaarlichte dag de zaak binnen en nam voor tienduizenden euro’s aan apparatuur mee uit de showroom.

Dit gebeurde al op 30 mei. Uiteraard is er toen aangifte gedaan, maar de dief werd niet gevonden. De eigenaar van het bedrijf besloot vorige week alsnog camerabeelden van de man online te zetten, in de hoop dat hij gevonden wordt. Hij staat er duidelijk herkenbaar op. De buit was rond de 30.000 euro waard.

Open en warm bedrijf

Het berichtje van WSB op Facebook is cynisch van toon; de dief wordt gevraagd of hij wel weet dat er twee jaar garantie zit op de pompen en stofzuiger die hij heeft meegenomen. Als hij een account aanmaakt kan hij de apparatuur registeren. Het bedrijf schrijft verder: “WSB streeft er naar om een open & warm bedrijf te zijn richting haar klanten en had daarom destijds besloten om de voordeur open te laten. Jammer dat jij onze hartelijkheid kapot maakt, door apparatuur mee te nemen en daar niet eens voor te betalen en/of je gegevens achter te laten.”

Portretrecht

Beelden van een verdachte online zetten mag niet zomaar. Boef of niet, de geportretteerde kan zich beroepen op schending van zijn portretrecht. Hij moet hier wel een redelijk belang voor hebben, maar dat is in het geval als dit duidelijk: online beelden van een verdachte kunnen lang blijven circuleren. Daarom hebben wij de foto maar wat bijgesneden…

Cookieinstellingen