‘De Meern is een vuilnisbelt rijker’

Foto: DvdG

“De Meern is een vuilnisbelt rijker.” Met deze woorden stuurde de adjunct-directeur van basisschool Drie Koningen in De Meern deze foto’s naar ons. Hij maakte ze bij de hangplek voor jongeren naast zijn school.

Deze jongerenontmoetingsplek – Jop – staat op het parkeerterrein van de oude Jumbo. De Drie Koningen is ernaast. Het is geregeld een rotzooi in en rond de metalen keetjes waar jongeren kunnen hangen. Ook in het watertje dat er langs stroomt ligt de nodige rotzooi, terwijl er een prullenbak naast staat. Naar aanleiding van eerdere meldingen over rotzooi liet de gemeente weten dat de politie, Toezicht & Handhaving en Jongerenwerk ‘de nodige aandacht’ hieraan gingen besteden. Ralf Tienhooven, directeur van basisschool de Drie Koningen, maakt zich zorgen om de verloederende omgeving van zijn school.


De JOP tegenover het Amadeus Lyceum in Vleuterweide is voor omwonenden eveneens een bron van ergernis, zij klagen ook over overlast.

Vlinderhof

En in het Máximapark was het weer bal afgelopen nacht. Gisteravond tegen tienen hoorden omwonenden herrie van jongeren op scooters, en vanochtend bleken de kliko’s bij de Vlinderhof omver gegooid te zijn.

Cookieinstellingen