Hop oogsten in Máximapark

Foto: Brouwerij Maximus

Het is weer zover: de hop in het Máximapark kan geoogst worden. De bierbrouwers van de brouwerij Maximus kijken reikhalzend uit naar deze dag.

Op 8 september worden de leidraden waarlangs de Hop omhoog is geklommen van bovenaf losgemaakt, zodat er een zes meter lange streng naar beneden kan worden gehaald. De streng wordt ook aan de onderkant losgemaakt. De hop kan dan op transport naar de werkschuur van de Vrienden van het Máximapark aan de Alendorperweg.

Bellen plukken

Daar gaan de vrijwilligers met de hop aan de slag en plukken de ‘bellen’ – zeg maar de ‘bloemen’ die de plant voortbrengt – van de strengen. Je kunt hier bij komen helpen. Aan het einde van de middag komt de opperbrouwer van Brouwerij Maximus een biertje schenken om te proosten op de naar verwachting rijke oogst.

Meedoen?

Kom dan zaterdag 8 september naar de werkschuur aan de Alendorperweg 10A. De activiteit is erg leuk voor jong en oud; er wordt om 9.00 uur gestart maar je kunt ook later aanhaken. Het plukken duurt waarschijnlijk tot 15.00 uur ongeveer. Aanmelden is in verband met de lunch aan te raden. Dit kan door een mailtje te sturen aan [email protected].

Cookieinstellingen