Wijk Odenvelt bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd!

Foto: Clarita Rijnsent

De wijk Odenvelt in Vleuten bestaat 50 jaar. En dat vond Jennifer Scholl, bewoner van de Secretaris Versteeghlaan in die wijk, een leuke aanleiding om voor wat meer verbinding in de buurt te zorgen. Een verjaardagsfeestje dus voor de wijk!

In totaal omvat de wijk Odenvelt zo’n 400 woningen. Jennifer: “We lopen de deur niet bij elkaar plat, iedereen leeft hier zijn eigen leven. Maar als er iets is staan we wel voor elkaar klaar, bijvoorbeeld als er iemand ziek is. Dan is er betrokkenheid.” Ze vertelt dat Odenvelt een heel divers buurtje is, met mensen van het eerste uur en ook jonge stellen. “Misschien dat daarom iedereen gewoon z’n eigen ding doet. Maar toen ik ontdekte dat de buurt vijftig jaar bestaat, dacht ik, dat gaan we vieren!”

Praktisch buurtje

Toen de eerste bewoners naar Odenvelt kwamen, was de keuze vooral een praktische. Vlakbij het spoor en dicht bij de snelweg, vertelt Jennifer. “Niet omdat men zo graag in Vleuten wilde wonen. Dat is misschien we tekenend voor de buurt; we hebben geen poeha.”

In de bloemen

Desalniettemin zijn er feestelijkheden, mede gefinancierd vanuit het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht, en ook woningcorporatie Vesteda – die een aantal huurwoningen in de wijk bezit – draagt bij. “We gaan de wijk in de bloemen zetten met van die mandjes om lantaarnpalen, en we gaan in het najaar bollen planten zodat we in het voorjaar bloemen hebben. Op 26 mei loopt de blaaskapel door de wijk en dan staat er een ijscokar bij de dierenweide. Het is allemaal niet zo heel groots, maar gewoon gezellig. Ook geven we dan een krantje uit over de geschiedenis van de wijk.”

Reünie

En in oktober is er een feestje voor de buurt in de Schakel; ook oud-bewoners zijn dan van harte welkom. “Dat wordt een soort reünie voor de buurt, leuk toch?”

 

Cookieinstellingen