Hotel voor zieke kinderen in Vleuten

Foto: google

Villa ExperTcare Vleuten (nu nog kinderhotel Mappa Mondo) gaat binnenkort openen op de Kloosterweide in Vleuten, waar tot voor kort de nonnen woonden.

Het wordt nu een huis voor chronisch en ernstig zieke kinderen, dat 24-uurs zorg geeft in een huislijke omgeving. Sommige kinderen wonen er tijdelijk en anderen komen een aantal dagen in de week logeren om bijvoorbeeld het gezin even te ontlasten. Daarnaast biedt het huis ook flexibele verpleegkundige opvang en zijn er observatieplekken. De kinderen krijgen de juiste medische zorg, maar kunnen daarnaast genieten van activiteiten als spelen, knutselen, snoezelen of spelletjes doen.

18 bedden voor kinderen

Een woordvoerder van ExperTcare: “Het hotel is zo goed als klaar. Er moet nog gekeurd worden door de brandweer, maar als dat soort zaken achter de rug zijn kunnen we van start.” Dat wordt waarschijnlijk ergens in juni. Ze vertelt dat het kinderhotel 18 bedden heeft en twee appartementen op de bovenverdieping voor ouders. “We geven ziekenhuiszorg in een wat prettigere omgeving, en we vinden het belangrijk dat ouders deze zorg ook aan hun kinderen kunnen geven, dus dat leren we ze hier. Daarom kunnen ze hier ook logeren.”

Samenwerking WKZ

ExperTcare heeft al drie soortgelijke kinderhotels is het land: in Wezep, Waalre en Rijswijk. Deze heten nu nog Mappa Mondo en zijn ooit opgericht door het Rode Kruis, maar gaan binnenkort Villa ExperTcare heten – het idee en de invulling blijven echter gelijk. Vleuten krijgt de vierde vestiging. “Midden in het land en goed bereikbaar vanaf de snelweg en met de trein. En wat voor ons vooral belangrijk is: vlakbij het WKZ in Utrecht. Want daar werken we natuurlijk nauw mee samen.”

Vrijwilligers

De zorg die ExperTcare geeft wordt betaald door de zorgverzekeraar. Daar worden de professionals die er werken van betaald en het verblijf. Maar voor tal van activiteiten zijn vrijwilligers van harte welkom. Denk aan wandelen met de kinderen, spelletjes doen en vooral ook voor praktische zaken als klusjes in het huis en en tuin. Dus als iemand daar wat voor voelt: ze horen het graag! Belangstelling? Mail dan naar [email protected].

 

 

Cookieinstellingen