Bar Iberico is echt authentiek

Foto: MB

Bar Iberico is één van de horecatentjes aan het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum die woensdag de deuren openen. Zij is Vleutens, hij Spaans. En dat is een goede combi!

Kim Borger liep stage op de Canarische Eilanden – ze zat op de hotelschool – toen ze daar Javier Amézquita ontmoette. Ze bleven samen zes jaar op de Canarische Eilanden en woonden later nog in Barcelona en Madrid. Maar toen de banen in Spanje schaars werden vanwege de crisis, vertrok het stel naar Nederland. Eerst naar Amsterdam, en toen er kinderen kwamen weer terug naar Vleuten, haar roots.

Twijfel

Kim: “We waren eigenlijk direct enthousiast over Leidsche Rijn Centrum, toen het hier zo’n twee jaar geleden begon. Javier wilde altijd al iets voor zichzelf beginnen, en dit was de perfecte plek met veel potentie. We hebben allebei een horeca-achtergrond en zagen het hier zitten. We twijfelden natuurlijk wel: doen we het wel, doen we het niet… Maar toen we de knoop hadden doorgehakt gingen we er helemaal voor.”

Dagzaak, maar avond kan ook

En woensdag gaan de deuren open. Bar Iberico wordt een ‘dagzaak’, die open is vanaf half tien in de ochtend. Je kunt er ontbijten, lunchen en borrelen. “Maar als de tent nog vol zit sturen we onze gasten echt niet naar huis hoor!” Volgens Kim draait alles om de Iberico-ham, die ze met liefde in bijna alle gerechten verwerken, hoewel je als vegetariër er ook terecht kunt. Wij mochten vandaag even voorproeven, en wij zeggen: aanrader!

Cookieinstellingen