Woensdag gaan tientallen winkels open in Leidsche Rijn Centrum

Foto: MB

Woensdag aanstaande is het zover: dan wordt Leidsche Rijn Centrum geopend en er wordt nog steeds keihard gewerkt. Niet alles zal af zijn, maar veel wel. Zeker veertig winkels gaan open. En het wordt mooi.

Ja, het wordt echt mooi! Grootstedelijke allure, dat zijn woorden die passen bij Leidsche Rijn Centrum. Het is geen eenheidsworst dankzij zeven verschillende architecten die voor de gebouwen tekenden. De afwerking is overal even chic. Rogier Hendriks van a.s.r. leidde vandaag de nieuwsgierige pers al rond. En kritisch als wij zijn: we waren onder de indruk.

Natuursteen

Rogier laat de entree van een appartementengebouw zien: “Kijk naar de afwerking met natuursteen op de muren en de hoogte van de hal. Ook al heb je misschien niet het grootste appartement, de entree is wel overal even stijlvol, dat vonden we belangrijk.” De binnentuinen van de appartementencomplexen zijn eveneens mooi afgewerkt met bankjes en volop groen. “Aan de buitenkant is het misschien hectisch, maar binnen is een oase van rust”, aldus Rogier. Enthousiast dirigeert hij ons door vrijwel heel Leidsche Rijn Centrum en wijst ons op details. “Zie je die bomen? Mooi he, dat zijn kurkeiken.” Hij wijst. De bomen staan in enorme bakken en zijn al redelijk groot – de nieuwbouwwijkmaat ontgroeid.

1600 mensen

Ook kijken we in een aantal winkels. Sommige ondernemers hoeven alleen nog maar de planken af te stoffen en zijn klaar, anderen zitten nog in de verbouwing. Die gaan wat later open. Aan het Brusselplein wordt de laatste hand gelegd. Dit horecaplein moet straks een mooi terras krijgen; de laatste stenen worden er nu in gelegd. “Ik denk dat er wel 1600 mensen aan het werk zijn deze laatste dagen voor de opening. Er wordt echt keihard gewerkt”, aldus Rogier. En dat is duidelijk, iedereen is druk. Maar: het is veelbelovend mooi, nu al.

Prullenbak

Woensdag gaan de deuren open en kan iedereen gaan kijken. Op de foto Rogier Hendriks bij een speciaal voor Leidsche Rijn Centrum ontworpen prullenbak, want ook die zijn stijlvol…

Cookieinstellingen