Nummer 10 lijst Stadsbelang Utrecht zit vast

Foto: Stadsbelang Utrecht

Een kandidaat-raadslid van Stadsbelang Utrecht wordt verdacht van betrokkenheid bij een plofkraak en zit in de gevangenis. “Verschrikkelijk”, zegt fractievoorzitter Cees Bos hierover (foto).

Het gaat om Steven Kilian, die op nummer tien staat op de lijst van Stadsbelang Utrecht. In februari werd hij samen met twee andere Utrechters in Druten aangehouden toen ze een ruit van een Albert Heijn-filiaal hadden vernield. Ze hadden gereedschap en explosieven bij zich waarmee ze de geldautomaat konden opblazen. Zijn voorarrest is onlangs met 90 dagen verlengd. De verdachte zit vast in de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn.

Afstand

“Het is verschrikkelijk nieuws”, aldus Cees Bos. “Als hij ten onrechte vastzit is het verschrikkelijk voor hem, en als hij er wel iets mee te maken heeft is het een lul. Maar ik ga hem nu niet aan de schandpaal nagelen, want hij is nog niet veroordeeld. Zelf zegt ie dat ie er niets mee te maken heeft.” Kilian staat tiende op de lijst van Stadsbelang Utrecht, maar heeft aan Cees aangegeven dat hij afstand doet van zijn plek.

Lijstvulling

“Daarmee is voor ons eigenlijk wel de kous af. Kilian stond wel op onze lijst, maar was niet betrokken bij ons verkiezingsprogramma of bij de campagnevoering. Hij zou ook nooit een zetel krijgen. Hij was eigenlijk lijstvulling”, aldus Cees. Stadsbelang Utrecht leerde Kilian een aantal jaar geleden kennen toen hij als stagiair bij Ovast kwam werken, het bedrijf van de vorige week overleden Wim Oostveen, met wie Cees samen Stadsbelang Utrecht oprichtte. Cees heeft hem daar leren kennen als een ‘lieve, aardige en intelligente jongen’. “Ik wens hem verder het beste, en voor ons is het nu klaar”, aldus Cees. Of deze kwestie invloed heeft op de gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande woensdag? Cees heeft geen idee: “Het is nu voor mij een black box.”

Op de foto Cees Bos.

 

 

Cookieinstellingen