Busstation Leidsche Rijn feestelijk ‘geopend’

Foto: MB

Die ballonnen hadden natuurlijk niet gemogen bij de feestelijke opening van busstation Leidsche Rijn, ze zijn vervuilend voor dieren en milieu. Maar afgezien daarvan was er een feestelijk momentje vanochtend op het nieuwe busstation.

Het busstation krijgt straks ‘kelken’ van doek. Dat doek is een membraanconstructie, en licht van gewicht – een voorwaarde voor het dak van de A2. De kelken worden deze week uitgevouwen en kunnen – zo heeft de architect gegarandeerd en in proefmodellen aangetoond – weer en vooral stevige wind doorstaan.

OV-knooppunt

“Het busstation krijgt hiermee de allure die we willen voor Leidsche Rijn Centrum”, aldus wethouder Kees Geldof vanochtend bij de opening. Hij zei trots te zijn op hoe Leidsche Rijn Centrum vordert en hoe het straks wordt. “Een modern busstation hoort daarbij. Dit wordt het tweede knooppunt van Utrecht waar verschillende soorten openbaar vervoer bij elkaar komen. Nu kun je hier al overstappen naar verschillende richtingen, dat wordt alleen maar meer.”

Iets te beleven

Ook Pim van den Berg, gedeputeerde van de provincie Utrecht hield een kleine toespraak. Openbaar vervoer gaat immers over de gemeentegrenzen heen en is een belangrijke verantwoordelijkheid van de provincie. Hij vertelde dat openbaar vervoer prettig en comfortabel moet zijn, en als het even kan dat er iets te beleven moet zijn. “Een mooi busstation draagt daaraan bij”, zei hij.

Ballonnen

Leidsche Rijn Centrum wordt volgens planning officieel geopend op 16 mei. En die ballonnen die Pim en Kees lieten opstijgen hadden natuurlijk niet gemogen. Op twitter regende het commentaar. De gemeente gaf aan ballonnen bij een volgende gelegenheid achterwege te laten.

Cookieinstellingen