Wat wil DENK voor Leidsche Rijn?

Foto: DENK

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart laten we de politieke partijen aan het woord. We vragen iedereen hetzelfde: wat wil jouw partij voor Leidsche Rijn? We publiceren per partij, en in de week voor de verkiezingen een compleet overzicht. Vandaag: DENK Utrecht.

DENK Utrecht vindt voorzieningen voor jongeren belangrijk. In Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern wonen straks 100.000 inwoners. Een nieuwe, veel grotere generatie jongeren dringt aan de poorten. Ook zij zoeken volgens DENK een thuishaven voor creativiteit, vermaak, ontspanning, samenzijn en een uitlaatklep voor puberhormonen. Het gereserveerde budget voor een ‘Schouwburg XL’ in Leidsche Rijn moet aangewend worden voor meer laagdrempelige cultuurhuizen. Plekken met ruimte en sfeer om jezelf te kunnen zijn, en toegankelijk voor iedereen in deze grote stadswijk. “Want Utrecht is van ons allemaal”, zo zegt DENK.

Autoverkeer

Al bij de planning van Leidsche Rijn is onvoldoende rekening gehouden met het autoverkeer, stelt DENK. De wijk plukt daar nog steeds de wrange vruchten van. DENK werkt graag mee om de ergste toestanden te verhelpen. Maar wat pas echt gaat helpen, is een snelle OV-verbinding die wijken als Vleuterweide, Parkwijk, Terwijde en De Meern koppelt aan de Utrechtse treinstations en de binnenstad. Daartoe is een visie voor de lange termijn nodig, creatieve ideeën uit de wijk en een brede politieke coalitie.

Wonen & Veiligheid

Leidsche Rijn moet een gevarieerde woonwijk blijven met voldoende woningen voor alle inkomens en gezinssamenstellingen. Als Rijnenburg op korte termijn beschikbaar is als woonwijk, dan heeft dat voor DENK beslist hogere prioriteit dan het plaatsen van windmolens in de polder. DENK wil veilige wijken creëren onder meer door jongeren plekken te geven waar ze zich welkom voelen. DENK streeft duurzame woningbouw na en steunt landelijke plannen voor meer afvalscheiding door middel van statiegeldheffing. Dat is een van de remedies tegen de troep bij sommige afvalscheidingsstations, vindt DENK.

Cookieinstellingen