Vuurwerk mag alléén met Oud & Nieuw

Foto: Pixabay

Vuurwerk mag je alleen op 31 december vanaf 18.00 uur afsteken tot 2.00 uur de volgende ochtend 1 januari. En niet nu dus al. Toch wordt er links en rechts al volop geknald.

En daar is niet iedereen even blij mee, zoals mensen met huisdieren bijvoorbeeld. Officieel mag het dus ook nog niet; mensen die eerder vuurwerk afsteken riskeren een boete. Als je last ervaart van vuurwerk dat nu al wordt afgestoken, kun je bij de gemeente Utrecht melding maken van vuurwerkoverlast. Dat kan via deze link: Meld vuurwerkoverlast

Je kunt de overlast ook melden door te bellen naar:

  • 112 bij verdachte en gevaarlijke situaties
  • 0900-8844 bij verdenking illegale opslag vuurwerk
  • 0900-8844 of 14 030 bij overlast binnen en buiten afsteektijden
  • 14 030 bij vernieling of rommel
  • 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem

Waar koop je vuurwerk?

Officieel mag vuurwerk verkocht worden van 28 december tot en met 30 december. In Leidsche Rijn hebben Intratuin Leidsche Rijn, MRD Fireworks/Zena (Boteyken 353), Donadoni (Strijkviertel 46D) en XL Vuurwerk De Meern (Strijkviertel 74) een vergunning om vuurwerk te verkopen. Jongeren onder de 16 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene vuurwerk kopen.

Reacties

Cookieinstellingen