Veel zwerfafval bij nieuwe KFC: Pink! ruimt op

Foto: Pink!

De KFC bij de Haarrijnseplas is nog geen maand open, maar er wordt al volop geklaagd over de hoeveelheid afval die bezoekers er zomaar achterlaten. Velen storen zich eraan. Op de parkeerplaats staan maar twee prullenbakken.

PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, heeft afgelopen zondagochtend het zwerfafval op en rondom het parkeerterrein van de KFC opgeruimd. De jongerenorganisatie hoopt daarmee het probleem rondom dit afval aan te kaarten en daarmee zowel de gemeente als KFC tot een oplossing te dwingen.

Twee prullenbakken

Waar KFC zich beperkt zich tot het schoonhouden van haar eigen terrein, zijn de grote hoeveelheden afval die KFC-klanten achterlaten met name op het parkeerterrein aan de overkant te vinden. Daar staan maar twee prullenbakken, waarvan er één zelfs officieel bij de bushalte behoort. Het gevolg is dan ook dat dit parkeerterrein regelmatig vol ligt met restafval, voornamelijk van KFC-producten, waarvan een deel uiteindelijk in het omliggende water en natuur belandt.

Verantwoordelijkheid nemen

“Een onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen is het nemen van verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu”, aldus voorzitter van de lokale afdeling van PINK! Thomas van Wageningen. “KFC zou dus ook rondom het grotere parkeerterrein, waar veel klanten hun eten en drinken nuttigen, schoonmaakrondes moeten maken en bij de gemeente kunnen pleiten voor meer afvalbakken. Klanten dienen natuurlijk hun restafval gewoon zelf op te ruimen, maar moeten daar ook wel voldoende mogelijkheden voor krijgen. PINK! hoopt dan ook dat de actie een oplossing van de gemeente en KFC voor het zwerfafval versnelt.”

Cookieinstellingen