Ren je mee met het ‘Rondje Kerst’?

Foto: RK

Een route rennen in de vorm van een kerstboom: dat kan aanstaande vrijdag in Vleuterweide.

Het is de vierde keer dat ‘Rondje Kerst’ plaatsvindt. Een hardloopclubje rent dan ’s avonds een kerstboom in Vleuten en Leidsche Rijn. Een traditie die drie jaar geleden in stilte is gestart: een mooie manier om iedereen in de buurt een prettige Kerst te wensen. Eén van de initiatiefnemers: “We wonen inmiddels een aantal jaar in Vleuten en het hardlopen heeft ons buren bij elkaar gebracht. Met ons vaste clubje rennen we drie keer per week voor dag en dauw en genieten we van de mooie omgeving. Op die manier zijn we ook op de hoogte van wat er speelt in de buurt. We worden steeds fanatieker en trotseren weer en wind.”

Nieuwe traditie

Met de Santa Christmas Run, zoals ze het vorig jaar zelf genoemd hebben, hebben ze een nieuwe traditie te pakken. En hopelijk sluiten zich steeds meer mensen uit de buurt aan. “Want niets leuker dan hard te lopen door een vrolijk met lichtjes versierde buurt. Vorig jaar hebben meer mensen zich uit Vleuten en Utrecht aangesloten en samen hebben we een Kerstboom door Vleuten-dorp gelopen.”

Verzamelen bij Fletiomare

Dit jaar wordt de Kerstboom gelopen in Vleuterweide. Aanmelden is niet nodig. Verzamelen is om 20.00 uur bij de rotonde bij Fletiomare (Landschapsbaan – Europaweg). De route is ongeveer 4 km. Het is geen wedstrijd, het gaat om de gezelligheid en de mooiste kerstboom. Dus minder-geoefende lopers zijn van harte welkom!

Meer informatie is te vinden op rondjekerst.nl

Cookieinstellingen