Buurt zamelt geld in voor nieuwe fiets postbezorger

Foto: MB

Postbezorger Rudi de Vries stond raar te kijken vorige week tijdens zijn ronde in De Woerd in De Meern: z’n fiets was gejat terwijl hij zijn post bezorgde. En zijn fietskarretje met zakken post.

“Ik heb meteen de politie gebeld, maar ja, mijn fiets was wel weg. En m’n post”, vertelt Rudi tijdens zijn zaterdagse postronde. Hij heeft nu een reservefiets, maar mist zijn oude fiets: “Daar kon ik lekker op werken.” Z’n karretje hangt wel weer achter zijn fiets, dat werd later gevonden bij de kruising met de Langerakbaan. “En ook een deel van de post is teruggevonden, maar een paar straten zijn nog steeds zoek.” Waarschijnlijk ergens in een sloot beland, vermoedt hij.

Buurtwhatsapp-groep

Een van de inwoners van De Woerd vroeg in de buurtwhatsapp-groep of iemand iets had gezien van de fietsdiefstal. “Ik zag die oproep en kon me goed voorstellen hoe boos en gefrustreerd je als postbezorger dan bent. Je fiets is weg, terwijl die essentieel is voor je werk”, aldus Marcel Aarsman, inwoner van De Woerd. Hij vervolgt: “Ik realiseerde me dat ik best een tientje of zo wilde bijdragen aan een nieuwe fiets voor hem, en deed een oproep in de whatsapp-groep of meer mensen wat wilden doneren voor een nieuwe fiets. Zo veel zal post rondbrengen immers niet verdienen, toch? Inmiddels is er zo’n 600 euro opgehaald. Daar kan hij een nieuwe fiets voor kopen. Het is immers toch een beetje onze postbezorger!” En Rudi? Die is er een beetje stil van…

 

 

Cookieinstellingen