St. Antonius Ziekenhuis 37e in top 100

Foto: MB

In de Ziekenhuis Top 100 die het Algemeen Dagblad jaarlijks publiceert, staat het St. Antonius Ziekenhuis dit jaar op de 37ste plaats. Een lichte daling ten opzichte van vorig jaar.

Toen stond het ziekenhuis op plaats 32. Het AD vergelijkt in zijn ranglijst de kwaliteit van zorg in Nederlandse ziekenhuizen ten opzichte van het landelijk gemiddelde aan de hand van gegevens over 2016 van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland. Een jaarlijks variërend, beperkt aantal aspecten van de totale zorg in ziekenhuizen komt in deze lijst aan bod.

Ziekere patiënten

Het is niet gemakkelijk om ziekenhuizen met elkaar te vergelijken. Dat het St. Antonius niet heel hoog in de top 100 staat, komt volgens het ziekenhuis omdat zij veel relatief ‘zwaardere’ patiënten behandelen, meldt het ziekenhuis in een reactie. Die liggen sowieso langer in het ziekenhuis en hebben een hogere kans op complicaties. Het St. Antonius werkt samen met zes andere ziekenhuizen, waarmee onderling dezelfde patiëntgroepen worden vergeleken. De beste behandelmethode wordt na vergelijking door de andere ziekenhuizen overgenomen.

Cookieinstellingen