Energie uit Rijnenburg: de stand van zaken

Foto: Pixabay

Het is duidelijk hoe het vervolgproces om te komen tot een energielandschap in Rijnenburg & Reijerscop eruit ziet. Vanaf vrijdag 3 november ontvangen omwonenden hierover een wijkbericht van de gemeente Utrecht.

Daarin staat meer informatie over het ontwerpproces van het energielandschap en wordt uitgelegd op welke verschillende manieren mensen hierbij betrokken kunnen zijn. In het ontwerpproces wordt onderscheid gemaakt tussen:

– Werkbijeenkomsten met omgeving
– Uitwerkingsgroep met circa 15 belanghebbenden
– Ontwerpgroep: een extern ontwerpbureau i.s.m. de gemeente
– Initiatievengroep: alle initiatiefnemers voor zonne- en windenergie die samen scenario’s willen ontwerpen, onder de voorwaarden die zijn gesteld in het raadsbesluit en de startnotitie (ook andere initiatieven t.a.v. recreatie, natuur en landschap kunnen worden ingebracht in het ontwerpproces).

Werkbare gedachtewisseling

Het ontwerpproces vindt plaats in werkateliers en is gericht op het stimuleren van een werkbare (constructieve) en productieve (doelgerichte) gedachtewisseling tussen belanghebbenden. Rijne Energie is onderdeel van de initiatievengroep en neemt deel aan de werkateliers met de uitwerkingsgroep en de ontwerpgroep.

Op www.utrecht.nl/rijnenburg vind je de laatste informatie over het proces, de verschillende groepen en bijeenkomsten en de mogelijkheden en data dat je mee kunt doen.

Meedoen, vragen?

De gemeente en de mensen van Rijne Energie zijn op een aantal momenten in de wijk: zaterdag 11 november op winkelcentrum Mereveldplein van 14.00 tot 17.00 uur, en maandag 13 november in het AC Restaurant langs de A12, van 16.00 tot 20.00 uur.

Vanaf woensdag 22 november is er wekelijks een inloopspreekuur van 19.00-20.00 uur in AC De Meern.

Cookieinstellingen