Zomervakantiekilo’s: een kwestie van Mindset

Foto: MB

De zomervakantie is voorbij, de zomer ook wel zo’n beetje. Al wat rest, zijn de zomervakantiekilo’s. En die moeten weg! Maar hoe doen we dat…

Michael Kooistra van Mindset Personal Training heeft sinds kort een privé-sportstudio op bedrijventerrein Oudenrijn, en hij helpt mensen met dergelijke ‘problemen’. Hij wil precies weten waarom ik zes kilo kwijt wil: ben ik fit, heb ik moeite met bewegen, hoe is mijn conditie – wil ik die misschien verbeteren, et cetera. En hij vraagt het niet alleen, hij zet me ook meteen aan het werk. Voor ik weet zit ik op een fiets en doe ik specifieke oefeningen. Na de warming-up en sta ik met twaalf kilo in m’n handen te squatten. De zijwaartse plank volgt, net als het met een elastiek om m’n benen zijwaarts lopen (hoe elegant). Zijn conclusie: ik beweeg helemaal niet slecht: “Samen gaan we werken aan een goede basis, en vanuit deze basis gaan we de trainingen opvoeren en zwaarder maken, oftewel progressie maken!” Oké….

Overzicht creëren

Michael helpt niet alleen bij het behalen van fysieke en mentale doelen zoals afvallen, spiermassa opbouwen of goed bewegen, maar ook bij het veranderen van gedrag en het creëren van overzicht. Veel van zijn klanten leiden een druk bestaan met werk, kinderen en het sociale leven. “Het is niet altijd makkelijk om tijd voor je zelf te creëren, en we raken vaak het overzicht voor ons zelf kwijt. Dit uit zich meestal in minder goed eten, minder bewegen en minder plezier ervaren in allerlei soorten dingen”, zegt hij.

Drie keer uit eten

Die zes kilo bij mij gaan wel lukken volgens Michael. “Vaak is het een kwestie van keuzes maken. Drink je bij elk etentje dat je hebt wijn, of kun je kiezen?” Ik had net bekend dat ik vorige week drie keer uit eten ben geweest, en daar wordt een mens natuurlijk niet dunner van. Keuzes maken helpt dan om het toch leuk te houden; je hoeft niet elk etentje met water en rauwkost door te worstelen, maar bij elk etentje helemaal los gaan met meerdere gangen en glazen hoeft óók niet.

Eetdagboek

Voor nu krijg ik huiswerk mee: bijhouden wat ik eet, zodat Michael kan zien wat mijn zwakke punten zijn. Eigenlijk weet je zoiets zelf al wel, maar bijhouden wat je eet en drinkt drukt je er met je neus op. Samen gaan we later een overzicht maken van wat ik nu eenmaal graag eet, hoeveel ik beweeg en met name uit wat voor soort trainingen ik veel voldoening haal. Daar heb ik wat aan, lijkt me.

En binnenkort gaan we met een groep van Michaels klanten winterwadlopen als leuk uitje en training!

MINDSET Personal Training is te volgen op https://www.facebook.com/mindsetpt/ 
Als je deze pagina liket, kun je een personaltrainingsessie winnen. Er worden 3 mensen uitgekozen op 16 oktober. Doen, het is goed én leuk!

 

 

Reacties