Oplevering Leidsche Rijn Centrum uitgesteld

Foto: LRC

Leidsche Rijn Centrum wordt later opgeleverd dan gepland, omdat de projectontwikkelaar maar moeilijk aan goede medewerkers kan komen.

Het kernwinkelgebied van Leidsche Rijn Centrum is één van de grootste bouwprojecten van Nederland, met een bouwvolume van zo’n 200 miljoen euro. Vijf verschillende bouwbedrijven, een aannemer van de openbare ruimte en verschillende nutsbedrijven werken er samen.

Tekort aan onderaannemers

De projectdirecteur van Leidsche Rijn Centrum heeft nu aan wethouder Kees Geldof – verantwoordelijk voor Leidsche Rijn – laten weten dat er een tekort is aan onderaannemers met goed personeel. “Normaliter kunnen eventuele achterstanden worden ingehaald door extra inzet en overuren, maar de betrokken bouwcombinaties kunnen nauwelijks extra mensen krijgen. Het is al moeilijk om de huidige mensen te behouden.” De directeur laat weten dat ze, ondanks de tekorten, er alles aan doen om het bouwproces voorspoedig te laten verlopen.

16 mei opening

Het gevolg hiervan is een latere oplevering. Zo zal de Jumbo Foodmarkt niet nog dit jaar open gaan, maar pas in 2018. De opening van het gehele winkelcentrum zal waarschijnlijk op 16 mei zijn, in plaats van op 28 maart. De gemeente Utrecht laat weten: “Hoewel wij deze vertraging betreuren, begrijpen wij dat de complexiteit van de bouwopgave van een van de grootste bouwputten van Nederland ervoor zorgt dat deze vertraging onvermijdelijk is.”

(bron: DUIC)

Cookieinstellingen