Waterwinmarkt zaterdag in Terwijde

Foto: Waterwinmarkt

Aanstaande zaterdag is de Waterwinmarkt in winkelcentrum Terwijde. Die markt staat bol van de leuke dingen en activiteiten.

En je kunt natuurlijk je buurtgenoten ontmoeten, slenterend langs de circa honderd kraampjes met nieuwe en tweedehands spulletjes, of hangend bij de kinderactiviteiten. Bij de dames van Kapster.nl kun je bovendien van 11.00 tot 13.00 uur extensions laten plaatsen. De opbrengst daarvan gaat naar de cheerleaders van de Djalita Academy, die mee willen doen aan het EK Cheerleaden in Zagreb. En die reis kost natuurlijk geld…

Vroegere bewoners

Je kunt op de Waterwinmarkt ook meer leren over de vroegere bewoners van dit gebied. De Historische Vereniging Vleuten, De Meern Haarzuilens & Leidsche Rijn is die dag aanwezig op de Waterwinmarkt met een promotiekraam op het plein in het winkelcentrum (voor Boerderij Hof Ter Weijde). Behalve de promotiestand verzorgen zij diverse leuke presentaties waarin je uitleg krijgt over de rijke historie van Terwijde. Bij een leuke quiz kun je jouw historische kennis dan toetsen en leuke prijzen winnen.

Huifkarrentocht

Rondom deze presentaties verzorgen wij interessante rondleidingen langs de historische plekken in de buurt. Dit kan als wandeling, als fietstocht of met een huifkar. Een gezellige en informatieve activiteit voor jong en oud! Deelname is gratis, alleen voor de huifkartochten vragen wij € 2 / deelnemer. Alle wandel-, fiets- en huifkartochten zijn met gids, die uitleg geeft over de lokale historische feiten.

De feestelijke dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur, in winkelcentrum Terwijde dus.

Cookieinstellingen