SiLyMo helpt: help je mee?

Foto: Bertina Cirkel

‘SiLyMo helpt’ helpt mensen in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern die het niet breed hebben. Of beter gezegd: die hun boodschappen eigenlijk niet kunnen betalen.

SiLyMo is begin 2017 opgericht door Silvana, Lydia en Monica. Later is daar Dominique bij gekomen. Zij helpen met voedselpakketten die ze zelf samenstellen, kleding, kinderstoeltjes, speelgoed, et cetera. Spullen die je in het dagelijks leven nodig hebt, en die niet iedereen kan betalen.

Net te veel voor de voedselbank

SiLyMo groeit hard, voornamelijk via mond-tot-mond-reclame. De mensen die zij helpen, hebben een inkomen dat net iets te hoog is om bij de voedselbank terecht te kunnen. Vaak maar een paar tientjes te hoog, maar daar kun je niet ruim boodschappen van doen. Deze mensen krijgen geregeld een voedselpakket van SiLyMo bestaande uit houdbare levensmiddelen en verzorgingsproducten. Die pakketten bestaan uit donaties. Als je SiLyMo op Facebook volgt, krijg je regelmatig berichtjes te zien met oproepen voor iets specifieks dat een gezin nodig heeft. Potten groenten bijvoorbeeld.

Winkeltje in tweedehands

SiLyMo werkt samen met Bertina Cirkel, die sinds een tijdje op de Meerndijk in De Meern een winkel heeft met tweedehandse en nieuwe spullen. Alles wat ze verkoopt, krijgt ze van anderen. “Alle kleding was en strijk ik, speelgoed maak ik schoon. Ik zorg dat je alles meteen kunt gebruiken. Iedereen is hier welkom, ook als je geld genoeg hebt en gewoon dol bent op tweedehands spullen. De opbrengst gaat naar SiLyMo; zij kopen spullen voor de voedselpakketten. En soms, als ik heel veel omzet draai, geef ik ook een deel aan de voedselbank.”

De winkel van Bertina is elke middag open van 13.00 tot 17.00 uur: Meerndijk 72. En ze heeft echt leuke spullen!

Volg SiLyMo op Facebook: https://www.facebook.com/groups/SilyMo/ en help ook mee!

 

Cookieinstellingen