Centrum Vleuten wordt verder vernieuwd

Foto: Jimme Porton

De gemeente Utrecht vernieuwt het centrum van Vleuten. Er is al veel gedaan, en de laatste stappen betreffen de invulling van het gebied achter het wijkservicecentrum en het Dorpsplein.

Er komt een gezondheidscentrum, meer parkeerplaatsen en woningbouw. Er zijn plannen, die donderdagavond 20 april bekeken kunnen worden in het wijkservicecentrum, Dorpsplein 1 in Vleuten, van 19.00 tot 21.00 uur.

Gezondheidscentrum

Het gezondheidscentrum herbergt straks verschillende zorgverleners. Denk bijvoorbeeld aan een apotheek, huisartsenpraktijk en fysiotherapeuten. Dit zou mogelijk zijn in het gebouw naast het restaurant Oost-West, aan de zijde van het Dorpsplein. Dat gebouw heeft twee lagen. Om genoeg ruimte te maken voor dit gebouw is het nodig een deel van het wijkservicecentrum te slopen.

Woningbouw

Achter het wijkservicecentrum is ruimte voor woningbouw. De gemeente wil een kavel uitgeven voor een vrijstaande woning. Het gaat om de kavel tussen restaurant Oost-West en huisnummer 11. Verder wil een aantal bewoners graag samen een kleinschalig appartementencomplex laten bouwen. Zij willen op termijn voor elkaar kunnen zorgen. De gemeente wil als locatie de Nieuwe Vaart aanbieden. Dat zou geschikt zijn voor enkele appartementen.

Parkeerplaatsen

Met de komst van het nieuwe gezondheidscentrum moeten er meer parkeerplaatsen komen, zowel op het Dorpsplein als op de Nieuwe Vaart. Maar bewoners willen het Dorpsplein ook graag voor evenementen blijven gebruiken. Denk aan de kermis en de viering van Koningsdag. De gemeente heeft nu een eerste schets gemaakt die rekening houdt met deze wensen.

Cookieinstellingen