Burgemeester Van Zanen bezoekt Boulevard in De Meern

Foto: Boulevard

Boulevard in De Meern, aan de Zandweg, is een leuke winkel annex koffietent. Je kunt er lunchen, borrelen en gewoon even neerstrijken voor koffie. De sfeer is gemoedelijk. En net deze leuke plek houdt misschien op te bestaan.

En dat wil De Meern niet! Daarom verzamelde eigenares Ellen Heesakkers bijna duizend handtekeningen van omwonenden die willen dat Boulevard blijft. Ellen wist burgemeester Jan van Zanen zover te krijgen dat hij haar zaak bezocht, kon rondkijken én de handtekeningen in ontvangst nam.

550.000 euro

“Ik huur dit pand van de gemeente, en de huur loopt tot september 2018. Dan wordt de huur 4000 euro per maand, of ik kan het pand kopen voor 550.000 euro. Maar dat is veel te veel voor de conditie waarin het pand verkeert. En dat wilde ik de burgemeester graag laten zien. Zeker omdat dit een leuke plek is; het zou jammer zijn als De Meern dit kwijtraakt. Dat zeg ik niet voor mezelf hoor, maar voor de buurt.”

Ouwe zooi

Ellen vertelt dat de burgemeester het eigenlijk wel met haar eens was, wat betreft de conditie van het pand. “In tegenstelling tot mensen van de gemeente die Boulevard wel eens bezoeken. Die roepen dat het mooi en leuk is, maar als je goed kijkt zie je dat het een oude zooi is. En daar was de burgemeester het mee eens.” Hij gaat Ellens kwestie nu bij de juiste mensen onder de aandacht brengen. Ellen hoopt dat het wat oplevert. “Ik heb gezegd dat ik ook best wil verhuizen met mijn zaak, dat vind ik geen probleem.” Afwachten dus…

Cookieinstellingen