Stoere motoren en bikers in De Meern

Foto: MB

Bikers Against Child Abuse streek zaterdag 18 juni neer in De Meern, Leidsche Rijn. Tientallen fraaie motoren stonden zij aan zij op het bedrijventerrein naast het Meentpark, stoere mannen en vrouwen in biker-outfit liepen rond.

“Wij staan hier zodat iedereen kennis kan maken met Bikers Against Child Abuse”, vertelt één van de vrouwen van B.A.C.A. Ze draagt een stoer leren hes met daarop het logo van B.A.C.A.: een vuist met de letters BACA en een doodshoofd. Intussen rijden de meest indrukwekkende motoren af en aan. Toppunt voor de aanwezige kids is een ‘driewieler’, waar drie kinderen achter de biker op mee kunnen rijden. Een motor met zijspan is ook populair. Gelukkig is het niet druk deze zaterdag op het bedrijventerrein, en kunnen de motoren rustig rondjes rijden.

Jeugdzorg

Bikers Against Child Abuse is een wereldwijde organisatie die in Nederland ruim 100 leden heeft. Zij zetten zich in – meestal via Jeugdzorg – om misbruikte kinderen een veiligere omgeving te geven. “Dit doen wij vooral door kinderen het nodige zelfvertrouwen te geven en ze weerbaarder te maken, zodat ze weer het leven kunnen leiden dat ze zouden moeten leiden.” Elk kind dat bij B.A.C.A. wordt aangemeld krijgt twee contactpersonen binnen de organisatie die het dag en nacht mag bellen. Ook krijgt het een stoer leren hes en mag het activiteiten ondernemen met de bikers. “Als ze een toertocht met zoveel mogelijk motoren willen, dan organiseren we dat. Wij nemen het kind op in onze ‘familie’ – we zijn allemaal brothers en sisters – en zullen er altijd voor klaarstaan.”

Veilig voelen

B.A.C.A. is in 1995 opgericht door een Amerikaanse speltherapeut, die in zijn werk geregeld misbruikte kinderen tegenkwam. Hij was zelf opgegroeid met bikers en vroeg hen deze kinderen te helpen door met ze te gaan rijden op hun motoren. De kinderen voelden zich erg veilig bij de bikers en de bikers beloofden de kinderen altijd voor hen klaar te staan. Zo onstond Bikers Against Child Abuse. Nederland sloot zich in 2010 bij deze organisatie aan. De organisatie draait volledig op vrijwilligers.

Cookieinstellingen