Afvallen blog 12 – Vasten!?

Foto: scn.sap.com

“Diner: vasten. 150 ml sinaasappelsap.” Het staat echt op ons weekmenu. En dan net op de avonden dat we moeten sporten.

Dat is niet voor niets, legt trainer Iris ons uit. Als we met een lege maag gaan sporten, gaat ons lichaam sneller over op vetverbranding. En dat klinkt natuurlijk wel weer goed!

Movelife

We sporten met z’n zessen drie keer per week bij Movelife. Daar volgen we het TransVorm-programma, dat ons in 12 weken weer in shape moet helpen. We krijgen elke week een nieuw menu dat ons exact voorschrijft wat we per dag mogen eten. En trainer Iris drilt ons door wisselende circuits in de sportzaal. Waar we eerst steunden, kreunden en puften, gaat het ons nu beter af. Tegen planken – je weet wel, steunen op tenen en ellebogen in de houding van een plank – zien we niet meer op en we wagen onze aan zwaardere gewichten om de hoogte in te brengen. Natuurlijk worden de oefeningen in het circuit wel zwaarder en we wisselen krachttraining af met cardio, zodat we eigenlijk vijftig minuten lang buiten adem zijn. Dat is vooral achteraf erg lekker. En dat nu dus op een lege maag.

Overgeven

Dat klinkt erger dan het is. Sterker nog, ook dat is best aangenaam. Want een avondmaaltijd kan behoorlijk in de weg liggen als je sport. Hetzelfde geldt voor je ontbijt, als je ’s ochtends sport. Soms voel je het zelfs omhoog kruipen… Dat leidt behoorlijk af van je training, want het laatste dat je wil is overgeven! Dus sporten met een lege maag is zo gek nog niet. Zeker als je lijf dan sneller vetten gaat verbranden, want dat willen we allemaal. Ook na het sporten direct wat eten hoeft niet. Dan heb je je calorieën immers meteen weer binnen en dat is jammer.

Sportvasten

Movelife biedt ook sportvasten. Dat betekent zo’n beetje tien dagen (10!) niet eten – op wat sapjes na – en wel sporten. Op de één of andere manier schijnt je lichaam daar snel aan te wennen. Het maakt de overstap naar een andere manier van verbranden en houdt dat ook vast. Met blijvend gewichtsverlies als resultaat. Wij houden het maar even bij TransVorm. Nog een week, en dan moeten we het zelf doen. Movelife heeft ons klaargestoomd!

Cookieinstellingen