Burgemeester Van Zanen: “We kunnen niet zonder jullie”

Burgemeester Jan van Zanen en Corrine Oltmans
Burgemeester Jan van Zanen en Corrine Oltmans
Foto: MB

Burgemeester Jan van Zanen is een groot pleitbezorger van Burgernet. Daarom bracht hij vrijdagmiddag een bloemetje naar Corrine Oltmans uit De Meern, die een tijdje terug dankzij Burgernet kon helpen om een verwarde vrouw weer thuis te krijgen.

“We kunnen niet meer zonder de burgers in deze maatschappij. De gemeente en de politie hebben de hulp van burgers nodig bij het herkennen van mensen die vermist zijn en bij het alert zijn op afwijkende situaties”, aldus burgemeester Jan van Zanen bij Corrine Oltmans in De Meern aan de eettafel, met een bos bloemen tussen hen in. Hij gaf haar deze als blijk van waardering voor haar deelname aan Burgernet. “Burgernet is inmiddels ontzettend belangrijk. Het is een krachtig instrument als het om zaken als vermissing en opsporing gaat. Met elkaar hebben we veel ogen”, aldus de burgervader.
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente.

Demente buurvrouw

Corrine vertelt burgermeester Van Zanen hoe het destijds met de melding ging waar zij aan meewerkte. “Mijn oudere buurvrouw is dement. Zij gaat elke dag een uurtje wandelen en komt meestal wel weer thuis. Maar laatst zag ik op Burgernet dat er op de autoboulevard op bedrijventerrein Oudenoord een verwarde vrouw was aangetroffen, die niet wist waar ze woonde. Waarschijnlijk had iemand de politie ingeseind. Mijn buurman van de andere kant – dus niet de man van deze verwarde vrouw – belde bij me aan omdat hij als Burgernetdeelnemer haar ook herkende aan de persoonsbeschrijving. Ik heb toen aan burgernet gemeld dat het waarschijnlijk om mijn buurvrouw ging. Mijn andere buurman, haar man dus, heb ik verteld dat hij zijn vrouw maar even moest ophalen.” Van Zanen zucht om de moeilijke situatie van het echtpaar, maar benadrukt de rol van Burgernet: “Dat is een ontzettend belangrijke functie van Burgernet, dat moeten we niet onderschatten. Zonder Burgernet zou het probleem van deze oudere dame nog groter zijn geweest.”

Aanmelden Burgernet

Hij voegt eraan toe dat hij hoopt dat meer mensen zich aansluiten bij Burgernet. “Samen moeten we het doen in de maatschappij.” Niet iedereen zal bedankt worden met een bos bloemen van Jan van Zanen, maar zijn waardering is er. Dus: aanmelden voor Burgernet? Kijk op http://www.burgernet.nl voor meer info.

 

 

Cookieinstellingen