Het Grote Utrecht Stadsdiner op donderdag 17 oktober

17 okt , 11:26 Nieuws
chicken 3754641 1280
pixa
Op donderdag 17 oktober -Wereldarmoededag- zitten duizenden Utrechters voor het vijfde jaar als één grote familie met elkaar aan tafel. Schuif aan bij een van de vele eetlocaties in de stad, mee-eten is overal gratis! Op tafel staat een heerlijke couscous naar recept van Milouda, initiatiefnemer van de Kookgroep Kanaleneiland.
Bij de moestuin Maarschalkerweerd werken ze hard om alle 1750 dinerpakketten in tasjes en kratten tijdig klaar te maken voor distributie naar 56 eetlocaties in de stad. Daarvan zijn er 30 openbaar én gratis toegankelijk.
Tijdens de etentjes delen we dezelfde maaltijd en wisselen we ervaringen uit over de relatie tussen voedsel, armoede en gezondheid. En hoe de ideeën daarover per generatie verschillen.
In de bieb Neude start om 19.45 Het Grote Utrecht Stadsgesprek over het thema. Verschillende ervaringsdeskundigen gaan met elkaar en het publiek in gesprek. De presentatie is in handen van culinair journalist Emina Zorlak en verslaggever van Een Vandaag Jordi de Jong. Muzikale omlijsting is er van Trio Under The Yellow Bridge.
Liever zelf thuis koken? Dat kan ook, koop dan je dinerpakket voor 4 personen voor 5 euro. De opbrengst, plus donaties naar draagkracht, gaan naar de actie Geef om je Stad. Alle info over de eet- en verkooplocaties en het stadsgesprek is te vinden op www.stadsdinerutrecht.nl