De (verdwenen) sportterreinen in Leidsche Rijn

09 okt , 9:32 Nieuws
unnamed 8
Historische Vereniging
In Leidsche Rijn liggen verschillende sportparken waar wekelijks duizenden sporters gebruik van maken. Veel van die parken zijn nieuw aangelegd en daar spelen dan verenigingen die vaak al meer dan 100 jaar bestaan. Maar waar speelden die verenigingen vroeger?
Misschien dat op die plaats nu wel uw woning staat, of dat u dagelijks over de middenstip rijdt van een voormalig voetbalveld. Want de plek waar nog maar 20 jaar geleden gesport werd, heeft nu een hele andere bestemming gekregen. Inmiddels zijn er prachtige nieuwe sportparken gekomen met in steeds meer gevallen kunstgras, grote moderne kleedlokalen en clubhuizen. Ruim 60 jaar geleden werd in het Leidsche Rijn gebied soms nog gespeeld op een stuk weiland met nauwelijks faciliteiten.
Daarna komen er gemeentelijke sportparken en eind jaren 60 van de vorige eeuw brengt de gemeente Vleuten De Meern zelfs een visionair plan voor de aanleg van een heel groot recreatieterrein, om de te verwachte spelende mens van de 21e eeuw te kunnen vermaken.
Nieuwsgierig naar de geschiedenis van de (verdwenen) sportterreinen in Leidsche Rijn? Welke verenigingen daar toen speelden en waar nu. En wat was er in uw achtertuin? Dat zal door Eef Oskam met mooie beelden en verhalen gepresenteerd worden.
Datum: maandag 28 oktober 2024
Aanvang: 20:00 uur, inloop 19:30, kaartjes op de website van de Historische vereniging VDMHLR
Locatie: Kantine PVCV. Europaweg 52, Vleuten.