Het St. Antonius Ziekenhuis breidt reguliere zorg verder uit

Foto: Antonius Ziekenhuis

Vanwege de coronacrisis moest het St. Antonius noodgedwongen veel afspraken en operaties van patiënten uitstellen. Nu het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis afneemt, ontstaat er ruimte om de zorg die tijdelijk ‘in de wacht heeft gestaan’ weer op te pakken.

Het belangrijkste uitgangspunt bij deze uitbreiding is het bieden van veilige zorg. Dit betekent dat patiënten en medewerkers veilige afstand kunnen bewaren, volle wachtkamers worden voorkomen en coronazorg wordt gescheiden van andere zorg. Helaas kan mede daardoor niet iedereen nu meteen weer geholpen worden.

Inhaalslag

De afgelopen weken zijn alleen patiënten geholpen die direct (binnen 2 weken) medische zorg nodig hadden. Vanaf deze week start het ziekenhuis met een inhaalslag voor de uitgestelde zorg en worden ook patiënten behandeld die normaal gesproken binnen een maand zorg nodig hebben. Het ziekenhuis volgt daarmee de landelijke urgentielijst voor het opstarten van zorg. In juni hoopt men de zorg verder te kunnen uitbreiden.

1,5-meterziekenhuis

De ziekenhuislocaties zien er sinds deze week anders uit. Stickers wijzen op de anderhalvemetermaatregel en aangegeven looproutes moeten ervoor zorgen dat patiënten niet te dicht bij elkaar in de buurt komen. Op verschillende plekken staan handalcoholpompjes en posters herinneren bezoekers en medewerkers aan de hygiënerichtlijnen van het RIVM. Om het aantal bezoekers in het ziekenhuis te beperken kan helaas alleen in uitzonderingsgevallen een begeleider mee.

Het St. Antonius is blij dat er weer ruimte ontstaat voor reguliere zorg. Al zal het wel even wennen zijn voor patiënten én medewerkers. Niet alles zal in het begin vlekkeloos verlopen. Het ziekenhuis hoopt op ieders begrip daarvoor en doet er alles aan om snel weer aan zoveel mogelijk patiënten veilige zorg te geven in deze ‘nieuwe wereld’.

Cookieinstellingen