Wereldlichtjesdag in Leidsche Rijn

Foto: Pixabay

De tweede zondag van december is het Wereldlichtjesdag: wereldwijd worden kaarsen aangestoken ter nagedachtenis van alle overleden kinderen.

Dit gebeurt om 19.00 plaatselijke tijd. Op deze manier is ieder verbonden met het denkbeeldige lint van licht dat de wereld rond gaat om stil te staan bij dat ene kind dat zo gemist wordt. Wereldlichtjesdag is bedoeld voor iedereen die een kind wil herdenken; ouders, broer(tje)s en zus(je)s, grootouders, ooms en tantes, juf of meester, vriend of vriendin, iedereen is welkom. Hoe oud dit kind was of hoe lang geleden het overleed, speelt geen rol. Iedereen die een kind mist is van harte welkom dit kind in gezamenlijkheid te herdenken en een kaars voor hem of haar aan te steken.

Waar en hoe laat?

Er is een kort, ingetogen programma met een persoonlijk verhaal, veel kaarslicht, een gedicht en muziek. Om 19.00 uur wordt een grote kaars aangestoken en worden de namen genoemd van de kinderen die worden herdacht. Na afloop is er gelegenheid met elkaar na te praten.
Zondag 9 december, in de Bosspeeltuin bij Parkrestaurant Anafora in het Máximapark. Vanaf 18.00 uur zijn mensen welkom om een kaarsje aansteken en om 18.40 uur begint de bijeenkomst. Waxinelichtjes zijn aanwezig, maar iedereen mag ook een eigen kaarsje meenemen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de website of door een mail te sturen met je naam en met hoeveel personen je komt. Hier kun je ook de naam opgeven van het kind dat je wil herdenken en genoemd wil horen tijdens de herdenking. Deelname is gratis.

www.wereldlichtjesdagleidscherijn.nl

[email protected]

 

Cookieinstellingen