Utrechts college vervangt dienstauto’s

Foto: pixabay

Het Utrechts college gaat de dienstauto’s vervangen omdat de leasecontracten aflopen. Het aantal dienstauto’s wordt teruggebracht van drie naar twee.

Er is gekeken of de collegeleden voortaan met een taxi konden, maar daardoor zou de de noodzakelijke flexibiliteit en beschikbaarheid onder druk komen te staan. Daarnaast kan in een dienstauto de reistijd beter benut worden als werktijd omdat er vertrouwelijke telefoongesprekken gevoerd kunnen worden.

Hybride benzine-auto

Voor de burgemeester wordt daarom de hybride dieselauto vervangen door een hybride benzine-auto. Voor de burgemeester is niet gekozen voor een volledig elektrische auto omdat hij in geval van calamiteiten continu beschikbaar moet zijn. De elektrische auto’s hebben nog een te beperkte actieradius. Voor de dienstauto van de burgemeester wordt een kort lopend leasecontract van 36 maanden afgesloten. Zodra er er betere volledig elektrische auto’s beschikbaar zijn op de markt, met een grotere actieradius, kan naar een volledig elektrisch alternatief omgeschakeld worden.

Derde wordt niet vervangen

Bij de tweede dienstauto wordt de hybride Mercedes vervangen door een 100 procent elektrisch model. Een definitieve keuze wordt op een later moment gemaakt omdat de ontwikkelingen snel gaan. De derde dienstauto wordt onvoldoende benut, daarom wordt deze niet vervangen. Mocht het zo zijn dat de twee beschikbare dienstauto’s op een bepaald moment niet voldoende zijn, dan worden de bestaande elektrische auto’s ingezet die breder in de organisatie worden gebruikt of wordt een taxi ingezet.

Reacties

article
17551
Utrechts college vervangt dienstauto’s
Het Utrechts college gaat de dienstauto’s vervangen omdat de leasecontracten aflopen. Het aantal dienstauto’s wordt
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/22/utrechts-college-vervangt-dienstautos/
2018-11-22T11:01:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/22105749/auto.jpg
auto's college utrecht
Algemeen, Geen categorie, Gemeente