Verhuismarkt is booming in Leidsche Rijn

Foto: W.v.H.

De huizenmarkt stond een tijdje stil, en de verhuismarkt dus ook. Maar intussen staat de agenda van verhuisbedrijven weer lekker vol. Wij namen een kijkje bij verhuisbedrijf W. van Haarlem op bedrijventerrein Oudenrijn.

Een enorme loods van 40.000 m³ trekt de aandacht; deze biedt plek aan tientallen opslagcontainers, boxen en stellingen. Hier kun je je spullen opslaan. “Ja, dat weten veel mensen niet”, zegt Bram van Haarlem van W. van Haarlem, “Maar wij verhuizen niet alleen, maar slaan ook spullen op.” En dat hoeven niet per se inboedels te zijn die tussen twee verhuizingen in even opgeslagen moeten worden, maar bijvoorbeeld ook de spullen die uit huis moeten om de woning verkoopklaar te maken. En de loungeset die je in de winter niet gebruikt en waarvoor de schuur te klein is, kan hier prima overwinteren. Dat is goedkoper dan bij de self storage-bedrijven in de buurt.

Duurzaam pand

Binnen in de loods doet een deel aan de stellingen van het magazijn van Ikea denken: ze gaan bijna tot de nok van het zestien meter hoge pand en zijn gevuld met spullen van particulieren en bedrijven. Uiteenlopend meubilair – kasten, dressoirs, fauteuils – staat naast gesealde archiefdozen en kantoormeubilair van bedrijven. “Deze loods is altijd op dezelfde temperatuur”, vertelt Bram. “Dat moet om een goede houdbaarheid te kunnen garanderen.” De verwarming gebeurt duurzaam door middel van een warmtepomp, en binnenkort komen er zonnepanelen op het dak. Bram wijst op een rood geraamte tegen het dak: de brandmeldinstallatie. Een must in een loods als deze.

Medewerkers schaars

Bram van Haarlem vertelt in zijn kantoor over de ontwikkelingen in de verhuisbranche. “We hebben het een tijd rustig gehad, maar dat is niet meer zo, de agenda zit tot januari vol. Dus als je gaat verhuizen en wilt gebruikmaken van een verhuisbedrijf, dan moet je dat op tijd plannen.” Van Haarlem zou wel meer verhuizingen kunnen aannemen, maar er zijn niet genoeg mensen te vinden. “Medewerkers zijn schaars”, zegt hij. “Dat geldt niet alleen voor ons, maar voor heel de branche. Net als in de bouwsector eigenlijk.” In totaal werken er zeven mensen bij Van Haarlem, en het bedrijf beschikt over vier grote verhuiswagens en een kleinere.

Verhuizen zonder stress

“Met die ploeg en dat materieel kunnen we veel verzetten, ook internationale verhuizingen”, aldus Bram. “Er zijn wat dat betreft veel mogelijkheden: wil je alleen je spullen van het ene huis naar het andere laten brengen, of wil je ook dat wij alles inpakken en uitpakken? Hoewel wij altijd adviseren dat je het beste zelf kunt uitpakken, want onze verhuizers weten natuurlijk niet waar je alles wilt hebben staan. Maar het gebeurt dat klanten ’s ochtends nog gewoon aan de ontbijttafel zit en dat wij beginnen met inpakken. Dan heb je een verhuizing zonder stress. Alles kan bij ons, we denken altijd met de klant mee.”

www.wvanhaarlem.nl

Cookieinstellingen