Key West opzij gezet voor Utrechtse Horeca Groep

Foto: Key West

Horecazaak Key West van ondernemer Jos van der Lee aan de Haarrijnse Plas, dat al tien jaar succesvol bestaat, verliest de aanbesteding aan de Utrechtse Horeca Groep. Van der Lee had vertrouwen in een verlenging en diende een plan in bij de gemeente voor een duurzame, permanente horecazaak, met een bod van rond de 500.000 euro, ruim boven het minimum van 365.000 euro dat de gemeente vroeg.

Tot zijn grote verbazing werd hij echter recentelijk geïnformeerd dat de gemeente voor een andere partij kiest. De Utrechtse Horeca Groep, met aandeelhouders als onder anderen Marco van Basten, Frank Rijkaard en Barry Atsma, bood meer en gaat waarschijnlijk verder met het strandpaviljoen.

Ondernemer Van der Lee uit zijn teleurstelling over de overname van zijn horecazaak. Van der Lee benadrukt het belang van Key West voor de regio en betreurt dat zijn circa honderd werknemers straks hun baan verliezen. Hij vindt het ‘onethisch’ dat de nieuwe eigenaren hem niet hebben benaderd, en dat zij nu voortbouwen op zijn reputatie.

Perry Overeem, zaakwaarnemer van de Utrechtse Horeca Groep (UHG), reageert namens de nieuwe eigenaren en hij stelt dat de beslissing niet alleen op het hoogste bod is gebaseerd en ziet geen reden voor persoonlijk overleg met Van der Lee.

De gemeente bevestigt dat drie partijen een plan hebben ingediend en benadrukt de waarde van Key West voor de ontwikkeling van het gebied de afgelopen jaren. Ondanks de waardering voor Van der Lee’s inzet, zegt de gemeente, is er een wettelijke verplichting om iedereen een gelijke kans te bieden bij de nieuwe aanbesteding. De winnende partij scoorde niet alleen het hoogst op het bod, maar ook op aspecten als architectuur en duurzaamheid, aldus de gemeente.

 

Bron: AD/UN

Cookieinstellingen