Gezocht: Vrijwilligers en fietsenstalling voor Fietsmaatjes Utrecht

Foto: Fietsmaatjes Utrecht

Fietsmaatjes Utrecht staat klaar in de startblokken. Fietsmaatjes Utrecht is een nieuwe, ambitieuze organisatie die van Utrecht de fietsstad voor íedereen wil maken.

Voorzitter Jelle Bakker: “Het is heerlijk om buiten te zijn, de wind door je haren te voelen en er samen op uit te gaan. Hoe kan dat nou beter dan op de fiets? Daarom willen we fietsgeluk bereikbaar maken voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen of durven te fietsen. Dit doen we door Utrechters aan elkaar te koppelen. De fietsmaatjes gaan dan samen fietsen op een duofiets met elektrische trapondersteuning.”

Binnenkort schaffen ze de eerste duofietsen aan en in de lente starten ze met de fietstochtjes. Daarvoor zijn nog twee dingen nodig: enthousiaste vrijwilligers en geschikte fietsenstallingen. Voor de stallingen zoeken ze een veilige, droge, afgesloten ruimte met stroomaansluiting in verschillende wijken in de stad. Daarnaast zoeken de Fietsmaatjes vrijwilligerscoördinatoren met goede communicatieve vaardigheden. Natuurlijk mag iedereen die interesse heeft om fietsmaatje te worden zich ook melden.

Heb je of ken je een goede stallingsplek voor een duofiets of wil je je als vrijwilliger aansluiten bij Fietsmaatjes Utrecht. Stuur dan een berichtje naar [email protected] of kijk op www.fietsmaatjesutrecht.nl.

Cookieinstellingen