Nog geen schaatspret op Meernse IJsbaan

Foto: De Meernse IJsbaan

De nieuwe ijsmeester van de Meernse IJsbaan, Hans Scholten, oordeelt dat het nog te vroeg is voor de verwachte schaatspret. Hij is een van de vrijwilligers van het nieuwe bestuur dat in 2022 de sluiting van de baan heeft weten te voorkomen.

Scholten heeft zich ingewerkt in de regels en wetten rondom ijs maken door een cursus te volgen. Hij legt in een interview aan het AD/UN uit dat idealiter het water in het Kloosterpark een dikte van acht centimeter moet zijn om te kunnen schaatsen. Hoewel er momenteel een dun laagje ijs aan de randen van de plas ligt, denkt Scholten dat schaatsen deze week niet mogelijk is, maar hij is optimistisch over later in het jaar.

Het nieuwe bestuur staat voor een uitdaging, maar ze zijn gemotiveerd en kijken enthousiast uit naar hun eerste ervaring als bestuur. De koek-en-zopiekeet blijft behouden en is in de zomer opgeknapt. Het bestuur benadrukt het belang van gezelligheid en schaatsplezier, en ze kijken reikhalzend uit naar het aankomende schaatsseizoen, beginnend met het ophangen van de lampen.

Cookieinstellingen