Wat bewoners willen voor Hart van De Meern Zuid

Foto: Gemeente Utrecht

Wat willen bewoners dat er komt in Hart van De Meern Zuid? Tijdens de inloopavond zijn door de gemeente de wensen van de bewoners op een rijtje gezet. De plannen van de gemeente omvatten betaalbare woningen, de levendigheid vergroten en het groen verbeteren. Het gaat om de plek waar eerder de C1000/Jumbo zat, en het parkeerterrein tot aan de busbaan.

De aanwezigen gaven aan blij te zijn met het dorpse karakter van dit deel van het Hart van de Meern. Ze willen dat graag behouden.
Veel bezoekers willen graag dat er woningen komen. Bijvoorbeeld een appartementengebouw van maximaal 4 lagen hoog, voor starters of juist voor senioren.
Ook is er behoefte aan veel groen in het gebied. De dorpstuin valt bij de meeste mensen in de smaak.
Bezoekers willen graag dat het gebied levendiger wordt, bijvoorbeeld door winkels of horeca om een kop koffie te kunnen drinken.
Sommige mensen willen dat er een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum komt. De parkeerplaats wordt nu gebruikt voor onder andere de kermis en andere feesten. Veel mensen willen dat daar ruimte voor blijft.
Omwonenden maken zich zorgen over het verkeer en parkeren in de buurt. Ze willen dat het verkeer veiliger wordt en dat er genoeg parkeerplaatsen overblijven.

Het volledige verslag kun je hier nalezen. Verslag inloopbijeenkomst HvdM ZO 041023 – DEF

Vernieuwen plannen

In 2015 heeft de gemeenteraad een Stedenbouwkundig Programma van Eisen voor dit gebied vastgesteld. Inmiddels sluit dat programma niet meer aan bij de wensen en ambities die er nu zijn. Samen met de uitgangspunten uit de Ruimtelijke Strategie 2040 vormen deze wensen en ideeën de basis voor de update van het Stedenbouwbouwkundig Programma van Eisen. Met die update gaat de gemeente verschillende mogelijkheden voor het gebied uitwerken. In de eerste maanden van 2024 bespreken ze die varianten met de buurt.

Cookieinstellingen