Inrichting Castellumlaan De Meern loopt vertraging op

Foto: Gem Utrecht

Dat de Castellumlaan opnieuw zal worden ingericht, is al enige tijd bekend. De gemeente wil deze “zo veilig, aantrekkelijk en bereikbaar mogelijk maken”. Het riool wordt dan tegelijk vervangen. Hoewel de informatiebijeenkomst voor omwonenden meer dan een jaar geleden plaatsvond, is het voorlopige ontwerp nog niet aan de omwonenden voorgelegd.

Op de site van de gemeente valt te lezen: “De Castellumlaan is oud. We vervangen het riool en de straat richten we opnieuw in. Dit werk doen we tegelijk zodat het verkeer en de omwonenden zo weinig mogelijk overlast ervaren. Hoe de straat er precies uit gaat zien weten we nog niet. We gaan hierover in gesprek met de bewoners aan de Castellumlaan en organisaties.”

Op 14 december 2022 is hierover een bijeenkomst voor bewoners aan de Castellumlaan geweest. Tijdens de bijeenkomst en per e-mail konden zij hun wensen en ideeën over de Castellumlaan doorgeven. De meest genoemde punten gingen over verkeersveiligheid, fietsers, groen en parkeren. Daarnaast werden er ook specifieke punten genoemd die voor enkele locaties gelden.

Planning

2023 Voorlopig ontwerp maken
Eind 2023 Voorlopig ontwerp bespreken met omwonenden
2024 Definitief ontwerp maken
2025 Start werk aan riool en opnieuw inrichten straat

Cookieinstellingen