Samen met de buurt een kerstboomrondje rennen

Foto: Rondje kerst

Op zaterdag 16 december 2023 vindt in Vleuten voor de zevende keer Rondje Kerst plaats. Samen met de buurt wordt er die avond een rondje gerend in de vorm van een kerstboom.

Het is een traditie die vijf jaar geleden in stilte is gestart door bewoners: “Het leek ons een mooie manier om iedereen in de buurt een prettige Kerst te wensen. Hardlopen heeft ons als buren bij elkaar gebracht. Met ons vaste clubje rennen we drie keer per week voor dag en dauw en genieten we op die manier van de mooie omgeving. Op die manier zijn we ook op de hoogte van wat er speelt in de buurt. We worden steeds fanatieker en trotseren weer en wind.”

Vorige jaren hebben zich ongeveer 30 sportieve buurtgenoten uit Vleuten en Utrecht bij de groep aangesloten en hebben ze een ‘kerstboom’ in Vleuterweide gelopen. “Met Rondje Kerst hebben we een nieuwe kersttraditie te pakken. En hopelijk sluiten zich steeds meer mensen uit de buurt aan. Want niets leuker dan hard te lopen door een vrolijk met lichtjes versierde buurt.”

Dit jaar wordt de kerstboom in Vleuten gelopen en gestart bij de parkeerplaats aan de Utrechtse Heuvelrug in Vleuten. De route is ongeveer 5 km. Het is geen wedstrijd, het gaat om de gezelligheid en de mooiste kerstboom. Dus minder-geoefende lopers en kinderen zijn van harte welkom! Na afloop proosten we op een mooie kerst onder het genot van een glaasje glühwein of chocolademelk.

Aanmelden kan via de facebookpagina. Verzamelen om 18.00 uur. Deelname is gratis en voor elke deelnemer is een kerstmuts voorzien.

www.facebook.nl/rondjekerst

www.rondjekerst.nl

 

Cookieinstellingen