Wie doet Wat in de wijk: Sanne Westerhout

Foto: S. Westerhout

Wie doet Wat in de wijk is een laagdrempelige rubriek van Leidsche Rijn Nieuws waarin iedereen die iets in Leidsche Rijn, of Vleuten, De Meern en Haarzuilens doet zich mag voorstellen. Waarin je actief bent kan met werk/studie te maken hebben of met een hobby of een vrijwilligersfunctie. Deze keer: Sanne Westerhout.

Wie
Mijn naam is Sanne Westerhout en ik ben 22 jaar oud. Ik woon in De Meern nog bij mijn ouders en ik heb een oudere zus. In De Meern heb ik de sportschool waar ik (probeer) wekelijks te zijn en ook bij Fletiomare zwembad om wekelijks baantjes te trekken! Bij de Intratuin Leidsche Rijn ben ik elke zondag te vinden in de bloemenshop als bijbaantje, wat ik al sinds mijn 15e doe. Verder bezoek ik graag festivals met vriendinnen, breng ik graag een bezoekje aan Pathé Leidsche Rijn of een hapje te eten in Utrecht en omgeving.

Wat
Ik volg momenteel de opleiding Art & Research aan het St Joost school Of Art & Design in Den Bosch. Art & Research staat voor beeldend kunstenaar; in mijn werk ben ik vooral bezig met patronen maken door middel van linosneden. Die hang ik in grote doeken op als installatie, maar ik maak ze ook gewoon als kleinere papierprintjes. Als beeldend kunstenaar ben je heel vrij, wat het vak ook superleuk maakt en tegelijkertijd ook heel uitdagend omdat je steeds werk voor jezelf moet bedenken.

Naast die studie volg ik de minor fotojournalistiek aan de Hogeschool Utrecht waarin ik mijn hobby fotografie weer beoefen. Dat vind ik vanaf jonge leeftijd al heel leuk om te doen! Met name vooral mensen vastleggen, dieren en natuur vind ik daarin enig om te doen.
Ik ben dan ook iemand die altijd met mijn handen bezig moet zijn en van veel creativiteit houdt.

Plus/min
Ik vind De Meern hartstikke leuk, alles zit dichtbij en je kent veel mensen. We hebben het Lint en het Máximapark waar je met elkaar kunt wandelen, skeeleren en fietsen; een top plek.
De enige nadelen zijn wel, vind ik, het gevaarlijke kruispunt bij ons bij de Marekerk aan de Zandweg. Daarnaast mogen er best meer gelegenheden komen voor jongeren, zoals Azotod of Café De Don. Verder is De Meern leuk en zou ik er zelf ook willen wonen met een eigen plekje later.

Wil je ook in de rubriek Wie doet Wat staan? Laat het ons weten op [email protected]

Cookieinstellingen