Gezochte fietsendief op heterdaad betrapt

Foto: Gemeente Utrecht

Een fietsendief in Leidsche Rijn is betrapt door de politie terwijl hij probeerde een fiets te stelen, zonder zich iets aan te trekken van het winkelend publiek. Deze 44-jarige man stond al bij de politie bekend als een gezochte fietsendief.

De politie had de afgelopen weken een aanzienlijke toename in het aantal fietsendiefstallen en de diefstal van elektrische fietsaccu’s opgemerkt in de omgeving van Leidsche Rijn. Om hierop te reageren, stuurden ze agenten onopvallend de wijk in.

De agenten zagen de verdachte, die aandachtig keek naar verschillende fietsen en zelfs begon te knoeien met een ervan, ondanks de aanwezigheid van het winkelend publiek. De politie hield de man aan en ontdekte dat hij twee elektrische fietsaccu’s, een schroevendraaier en een blanco sleutel bij zich had. De Utrechter werd daarop gearresteerd op verdenking van diefstal. Tot nu toe heeft slechts één slachtoffer zich gemeld en aangifte gedaan. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de andere gestolen elektrische accu.

Cookieinstellingen